söndag 29 mars 2015

SANT ELLER FALSKT...


Den sanne  lider...

Den falske vill ha ständigt ha uppmärksamhet,
stå i centrum för att få vara främst..

Den sanne lider därför att osjälviskhet och kärlek misstolkas...

Detta retar den hatfyllde....

Vad skänker ett hjärta till att härda ut ?

Jo, vissheten att den kallelse med vilken man går ut i världen
är den kärleksrike Gudens egen kallelse.

Om saltet mist sin sälta, och inget är något salt ?

vartill tjänar det då utom för skräphögen ?

Ringhet, svaghet, förbarmande och kärlek...
hör Jesus till.

Jesus säger :
Huru har jag inte velat församla dina barn
liksom hönan församla sina kycklingar, under vingar!

MEN I HAVEN ICKE VELAT !

Jesu kärlek omvärver oss alla.

O, människor, när skola den heliga gnistan och tacksamheten
uppstiga i våra hjärtan ?

Först i genkärlekens ögonblick lever vi !12 kommentarer:

 1. Annika: Talande bild och samtidigt skrämmande verklig.Det finns en hel del ulvar i fårakläder i dessa tider. Det gäller att vara vaksam på omvärldens tecken där ondskan uppenbarar sig. Den enda fridsfursten är Jesus. Det är direktvägen till honom och inte via diverse ombud man får sanningen och tron. Där finns sanningen och ingen annanstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bjarne: Vart man än går och det är skrämmande så gör man allt i Jesu namn. i alla fall. Ty Jesus är den som utrustar oss, alla i alla situationer. Vaksamhet gäller så man icke flyter med ondskans ström.

   Radera
 2. Amen amen, till det kära Annika! Det finns tyvärr mycket falskhet, svek, förtal och skenhelighet även bland kristna! Det tycks bli allt vanligare att sko sig på andra, att sparka på de som redan ligger och förtala sina medmänniskor och vad värre är sina trossyskon! Att stöta bort de som inte platsar in av en eller annan anledning! Jesus gråter över alla som kommer att gå förlorade, pga att människor är mer upptagna av kiv, avund, smutskastning, maktkamp och sin egna berömmelse, bekvämlighet och njutning, än av att vinna och vårda sargade själar för Honom!

  Herren Jesu Frid och Välsignelser!

  KRAAAM!!!
  // Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin: Har sett så mycket falskhet och smutskastning i mina dagar./ Ibland undrar jag när människor pratar över mitt huvud. Är det mig,eller dem det är fel på ? Vi är alla älskade och unika var och en på sitt sätt.Sant eller falskt...
   Vi får alla ta en titt i våra hjärtan med en djup blick.......Kram og välsignelser . Hälsa och kramar även Julia <3

   Radera
  2. Tack Annika! Julia hälsar och kramar tillbaka!

   KRAAAM!!! <3

   Radera
 3. Karin: Instämmer. Tragiskt att en del kristna smittats i så hög grad av det världsligas tävlan om status och inflytande över andra människor. Ett talesätt som besannas är "släkten är värst". Där egen mänsklig påtagen domsrätt talar finns vare sig nåd, barmhärtighet eller empati för annat än den egna "rätta" läran. Man talar så varmt om Jesus men där behandlingen av de som hyser en annan åsikt är raka motsatsen till Jesus lära.

  Att åsikt står mot åsikt är inget konstigt inom kristendomens historia. När man likt katolska kyrkan under medeltiden började kritisera, utesluta och slutligen döda "otrogna" handlade det inte om Jesus lära längre. Kättarbålen brann i Guds namn under flera århundraden mot de som hävdade motsatsen till påven i Rom.

  Idag brinner inga kättarbål eller iscensätts några häxprocesser längre, men själva strukturen och handlingssättet är fortfarande desamma . Inget är nytt under solen. Många kristna har fått betala ett högt pris för den personlige Jesus under sin jordevandring.
  Ett gott exemplel på detta är Predikare-Lena om vars öde man kan läsa i Tore Zetterholms bok med samma namn.

  SvaraRadera
 4. Ja Annika, detta med äktheten har jag också fokuserat mycket på speciellt sista tiden när jag ser hur fort allt utvecklas över jorden. Orden från Bibeln kommer allt oftare och bränner in i hjärtat och jag rannsakar mig och försöker i det dagliga livet fokusera mer på det som har verkligt värde än sådant som egentligen inte betyder något. Tack för att du påminner oss om detta viktiga att munnen måste tala vad hjärtat menar, annars blir det inte äkta.

  En Välsignad och Glad Påsk! Kram från Värmland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myrra: En stor gåva är att ha andebedömning. Det talas sällan om vilka gåvor Herren vill ge oss idag. Men den som har Jesus i sitt hjärta kommer alltid rätt, även om vägen tycks vara krokig. Vid och bred är falskhetens väg. Ser en strid ström av troende som faller offer idag, och har satt sin tilltro till lögnen. Det är sorgligt att se hur munnen går utan någon mening i dessa villoläror som kommer över vårt land. / Ha en underbar välsignad Påsk i Jesu Namn. Kramar från Småland.

   Radera
 5. Myrra: Så sant, och det är en sak att läsa några Bibelord och sedan göra motsatt dessa ord. Det som gör en människa hel och trovärdig, även utanför de kristna ramarna, är när det sagda (ordet) överstämmer med handlingen. Att påstå och säga saker som man inte följer i handling är brist på riktning i livet. Livskompassen snurrar åt alla håll och kanter och till slut vet man inte var man befinner sig, då man än slinker hit och än dit efter situation, sajt och person.

  Självrannsakan är botemedlet för en slingrig och oviss väg, och ett sätt att uppnå inre frid och jämvikt med tillvaron och Jesus. Ingen människa kan göra anspråk på att vara perfekt i jordelivet, och man gör så gott man kan i sin strävan dit.

  Det gäller att stå för det hjärtat säger iden personliga sanning och relation man har till sin Jesus. Vad människor sedan tycker om detta är helt betydelselöst, för domen får man inför Gud när den dagen kommer.

  SvaraRadera
 6. Hej Bjarne
  Ja, så sant. Det blir mer och mer viktigt att påminna sig att det är vad Gud tycker om oss som är det viktiga, inte vad folk tycker. Jag är också så tacksam för den kristna gemenskapen med er, där vi kan uttrycka det vi känner och dela med varandra våra innersta tankar som vi kanske brottas med. Det känns riktigt gott att få ha denna möjlighet, det är en rikedom att få ha syskon, som man aldrig har träffat men som man känner att man kan dela det mesta med. Tack, tack och kramar från mig till er vänner.
  Fortsatt Glad Påsk och Guds Välsignelse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myrra: Instämmer helt. Svårare än så är det inte. Dina funderingar går på djupet och din sajt förmedlar mångt och mycket jag inte visste. Är tacksam för det.

   Radera