tisdag 30 december 2014

VÅGA VARA DIG SJÄLV...


Men Herren har sagt till mig :
Min nåd är dig nog.
Ty kraften fullkomnas i svaghet.

Därför vill jag hellre med glädje,
berömma mig av min svaghet,
på det att Kristi kraft må komma och vila över mig.......

Ja, tänker du nu...?

Det mesta i livet är trasigt... och det finns inget hopp...

SÅ BRA DÅ !

Ty Guds kraft fullkomnas just i vår svaghet

Självtilliten däremot är ett hinder för Herren....
Om du tror att du är världens bästa människa,
och du kan allting, då är vi inne på en farlig stig.

Människan är skapad till Guds avbild.
Men det innebär icke att han gjutit oss i samma form

Varje människa är unik.

Vi kan känna oss misslyckade, deprimerande och tillplattade etc...

Men att våga visa och vara sig själv...
Det krävs ett visst mod.

Det kallas att gå mot strömmen !

Men i vår svaghet
så visar Jesus sin starkhet
Han som ser mer ...än vart vårt eget förstånd når.......

Han som är A och O.
Han som torkar bort alla tårar,
och säger : VÄLKOMMEN HEM !

Med dessa ord önskar jag :

Guds Rika Välsignelser.
Och ett Gott Nytt År i Herrens tjänst till er alla.


8 kommentarer:

 1. Annika: Det är sant att det krävs stort mod våga vara sig själv med alla fel och brister. Modet att stå upp för sanningen och inte kompromissa med vare sig den eller sig själv. Man blir utelämnad till människors, och tyvärr inte minst vissa kristnas synpunkter och godtycke. Känslan kan liknas vid en kräfta i skalömsningen. Denna ovana hos vissa kristna som tagit sig Guds domsrätt här på jorden har skadat och förvanskat Jesu och Guds ord. Då handlar det inte om kristendom längre utan om personliga antipatier. Den som inte har sanningen på sina läppar vrider och vänder på orden. Ena dan gäller A, nästa B. Detta är lögnens början och hör inte till en sann kristendom.
  Räkna aldrig med att bli accepterad eller omtyckt av alla när du går din egen väg. Vad andra tycker är totalt ointressant. Bara du och Jesus vet om ditt hjärtas innersta. Det är tillräckligt.

  Styrkan hos den svage ligger i att det är utgångspunkten för en vandring i rätt riktning till Jesus, och den som inte går mot strömmen hittar inte källan med det friska vattnet att dricka sig otörstig ur. Ju mer det klara vattnet avlägsnar sig från källan desto mer förorenat blir det. Därför skall vi vandra så nära så nära vi kan i Jesus fotspår.

  Det finns alltid människor som tror de vet och kan allt även bland kristna. De som slår sig för bröstet och pekar ut syndare, förtappade och trotsiga till höger och vänster har upphöjt sig till Guds ställföreträdare på jorden. Detta sätt att behandla andra har ställt till stort lidande för många som känt sig träffade. Vad mer är dem som basunerar ut sin egen godhet och förträfflighet i parti och minut. Förklaringen är enkel: när ingen annan ser godheten och förträffligheten måste man saluföra den själv. Men dessa snedseglare har redan tagit ut sin lön i förskott. Bättre att verka i tysthet på det sätt du är ämnad för så får resultatet tala för sig själv. Men förvänta dig inte vare sig beröm eller credit från andra människor. Huvudsaken är att Herren ser att dina gärningar är i linje med hans.

  Som du säger har Gud skapat oss till sin avbild men inte gjutit oss i samma form. Vi är alla unika och ofullkomliga. Vi är inte Gud, men ändå utrustade med gåvor Gud gett oss från födseln, gåvor som skall få oss att utså denna världs fåfänglighet och tröstlöshet.
  Predikaren 3, som skall läsas i dess helhet, beskriver detta på ett fint sätt där det tydligt framgår att Salomo insett att Gud 12Jag (Salomo: min anm.) insåg att intet är bättre för dem(människorna: min anm.), än att de äro glada och göra sig goda dagar, så länge de leva. 13Men om någon kan äta och dricka och njuta vad gott är under all sin möda, så är också detta en Guds gåva. 14Jag insåg att allt vad Gud gör skall förbliva evinnerligen; man kan icke lägga något därtill, ej heller taga något därifrån. Och Gud har så gjort, för att man skall frukta honom.

  Här sägs klart och tydligt att äta och dricka gott och njuta vad gott är under sin möda här i livet är fullt i linje med Herrens ord. Att klä sig i säck och aska står det inget om. Att emot Guds gåvor och Jesus nåd med glädje under det hårda jordelivet är vägen till en barmhärtig och icke-fördömande kristendom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bjarne : Det råder en stor hieraki "inom kristenheten" idag,,,
   Vem är näst, störst och bäst efter Gud själv ?
   Allt skvaller, förtal och tissel och tassel bakom andra människors ryggar.
   Blev så gripen när jag läste Myrras blogg.
   Att våga gå mot strömmen är en tagg i hjärtat, men ack så välsignat.
   Att våga vara sig själv och se sanningen och gå utanför lägret är ännu mer välsignat. Endast Jesus vet om vad som rörs i människors hjärtan. Det skola vi ta vara på och uppmuntra.Och som du skriver: Jag samlar mina skatter i himlen och icke här på jord. Önskar dig ett Gott Nytt År och Herrens Välsignelser.

   Radera
 2. Våga vara den Jesus vill att du ska vara våga vara ett redskap i hans hand och följa honom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym : Tack för din hälsning. Visst vågar vi, ty Jesus giver oss kraft och ledning.Och när vi är oss själva utan "alla dessa masker och roller" så öppnar Jesus andra människors hjärtan. Ha ett Välsignat Gott Nytt År. Kram !

   Radera
 3. Vi har tänkt lika igen i våra bloggar med att berätta om hur viktigt det är att våga gå mot strömmen. Ja, tänk så många gånger din blogg har gått ut med den klara signalen att inte följa alla de som går fram på den bredaste och lättvindigaste vägen utan istället kanske den smala är bäst, den med uppförsbackar och stenar på vägen.

  Tack för ditt inlägg idag som var så uppmuntrande och ger sådant hopp till alla oss som känner oss misslyckade ibland. Så gott att få bli påmind om att i svagheten blir kraften störst för då kommer Mästaren oss till hjälp!
  Massa kramar till dig och ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 4. Kära Myrra.. Hahaa Hoppas att vi kan träffas live <3 Kramisar..<3

  SvaraRadera
 5. God fortsättning på det nya året vanja. Du skriver många fantastiska sanningar. Och jag tycker att kortet här till höger med det lilla barnet har ett så sant och härligt budskap."den som beder han får står det skrivet"
  Marianne

  SvaraRadera
 6. Marianne : Tack så mycket. Ha en god fortsättning och Herrens välsignelser önskar jag dig.

  SvaraRadera