onsdag 9 april 2014

VÄRLDENS UNDERGÅNG...

TIDEN ÄR KORT...

Man strider och proklamerar som aldrig förr...


Man hör via radio / television
om krig och hat...
En maktkamp pågår som vi "vanliga "människor icke få ta del av.

Den lilla människan har fått nog av alla orättvisor och rest sig upp...

Lögner som staplas på lögner
till ett stort torn, som brister...

Då uppstå Anarki..

Vem har rätt att kriga ?
Vem har rätt till att döda ?
Vem har rätt till att äga ?

Vi lever här på jorden, en kort stund...
Lika nakna som vi föds, skola vi åter gå bort.......

Gud har skapat allt,
hur förvaltar vi  det arvet ?

Girigheten och makten har förblindat människan.

Allt räknas och värderas i pengar.

Varför strida om något när vi alla skola dö ?

Är det då icke bättre att enas på vägen,
än att ständigt gå till kamp.......?

Det största hindret är egot, som bor i dig...


Vi har fått ett facit i handen...
Det är Uppenbarelseboken från Gud

Han som har all makt över himmel och på jord.

Vad kan en människa ta sig :

En tillfällig makt kanske...
En flykt ifrån verkligheten..
Skylla på andra etc...

Men Gud är Allsmäktig och Honom kan man aldrig lura.

Världen välkomnar nu en ny ledare...
vars namn är antikrist.

Vilket namn vill du hylla ?

I vilken skara vill du vara i när det är THE END.......
16 kommentarer:

 1. Annika:
  https://www.youtube.com/watch?v=k9IfHDi-2E
  med Johhny Cash
  Talet i början och slutet av låten plus budskapet i låten handlar precis om det du skriver.
  Vilken resa han gjorde i sitt liv på vägen mot Jesus.

  Frid till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bjarne : Ska lyssna på den låten. Ja vilken resa han fick vara med om. Men det gick till seger. Ha en fridfull kväll.

   Radera
 2. Vi har alla vår resa genom livet precis som J:C hade. Den som har tagit emot Jesus i sitt hjärta, då finns Han där alla dagar./ Oavsett vad än andra människor tycker och säger. Ty den som Herren har kallat, den skicklig gör Han också,

  SvaraRadera
 3. Annika: Alla har sin resa genom livet. Vi bär en börda av genomlidna upplevelser i jordelivet. En del får budskapet sent, andra tidigare. Det är först när man inser valet man står inför i livet som detta blir uppenbart. Egot och ens eget mänskliga perspektiv står sig slätt mot den nåd och kärlek Jesus ger. Ensamhetens dystra dimmor bryts mot solen i honom.
  Ensamheten finns inte mer. Någon bryr sig mer än någon annan.
  Jordelivets skiftningar och känslor betyder inget längre.
  Famnen man vaggas i är det tryggaste ställe man kan somna in i.

  SvaraRadera
 4. Kan bara instämma i det varma, fina ni har skrivit här. Så ljuvligt är det att få vila trygg hos Jesus genom alla stormar! :-) Den tryggheten och friden behöver vi alla och särskilt nu våldet och hatet breder ut sig som som virvelstormar över jorden. Jag visste ju genom Bibeln att det skulle komma, men att det skulle spridas så fort över vår jord, det har jag inte förstått. Följer just nu oroligheterna i Ukraina noggrant, men det eskalerar i land efter land - också i vårt eget land. Men vi får hålla oss tätt intill Jesus och då är vi trygga för det har han lovat. Önskar er en välsignad fin vecka Annika och Bjarne. Kram, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära Myrra: Jag tror nog visst att du förstår, ty du sprider så mycket genom din blogg om alla tidstecken och det ska du fortsätta med. Krig och hat har vi nu inpå knuten, utan något mänskligt försvar, och det vet "vissa länder " Det kommer att stunda hårda, och svåra tider för Sverige framöver. Men för dem som tror på Herren Jesus går det alltid till seger oavsett vad som än sker. En dag kan vara såsom tusen år, och tusen år kan vara som en dag.......
   Önskar dig detsamma Myrra. Önskar dig allt gott och väl som står i Psaltaren 23. Var välsignad <3 och Kramar tillbaka.

   Radera
 5. Myrra: Situationen i Ukraina verkar trappas upp och det är mycket allvarligt med dessa proryska provokatörer som Moskva måste "stötta", kanske genom militärt ingripande till slut. Dessvärre ser situationen ut likadan ut i de baltiska staterna, som har en stor rysk befolkning. Man kan undra när samma mönster och agerande från Ryssland upprepas där?
  Jorden gungar på alla områden, även här i landet, där hungern efter empati och kärlek i ett allt hårdnande klimat skriker högt efter bröd. Vem som står bakom behöver inte sägas. Alla som är vaksamma vet.

  Det som hör jorden till är kort och fåfängligt. Men bön och hopp finns kvar, och när är det är som mörkast kommer ljuset bryter igenom ondskans svarta hotfulla molnfront.

  Instämmer i orden "Ave crux, spes unica" som August Strindberg har på sin gravsten: "Var hälsad kors, mitt enda hopp"
  Ta ett steg närmre Jesus, och mina välsignelser till dig och Annika

  SvaraRadera
 6. Jag önskar alla som läser denna blogg en glad och fridfull påsk, och ha Jesus i centrum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bert: Hoppas att du, och andra som läser bloggen har haft det välsignat gott under denna ljuvliga påskhelg. Jesus är i centrum alla dagar.......Kram.

   Radera
 7. Den som har något emot sin broder må först gå och göra upp innan han kommer till Herren
  /mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym: Gå och gör det då, och sluta upp med att förfölja mig. Önskar dig Guds välsignelser. / mvh Annika Vanja Andersson.

   Radera
 8. Ja det är fantastiskt att den möjligheten finns att kunna utplåna allt av uppfattningar om varandra och även förutfattade meningar bröder och systrar emellan.
  Men vad har vi för uppfattningar om att ha något är emot. Om jag och mina trossyskon har olika uppfattningar om en andlig fråga då skall de inte uppfattas som om man har något emot dem.Vidare kan man aldrig vara emot bara för man inte är överens och jag kan aldrig vara överens med människor som inte vill åtminstone gå den väg som Jesus uppmanar oss att gå nämligen pånyttfödelse sen troendedop sedan Andedop,om de uppfattas som att man är emot någon eller om det förekommer handlingar som inte stämmer överens med Gud Ord , om det uppfattas som att vara emot sina trossyskon då har jag inget annat val än att vara det och då anser jag att det inte finns något att göra upp. Om nu Anonym svara på mitt inlägg.

  SvaraRadera
 9. Bert: Jag håller fullständigt med dig, i det du skriver. / Och Herrens vägar är outgrundliga. Han är den som formar människor och leder oss beständigt. Vem vill anklaga ? Ska vi följa människors läror och "makt", mer än Gud ? Människor kan tydligen icke skilja på personer, och handlingar längre.

  SvaraRadera
 10. Annika: Skulle vilja säga att kunna skilja på person och åsikt också. Om jag omhuldar en åsikt eller tro som en annan inte gör, so be it. Vad bryr jag mig om vad andra har för åsikter? Får stå för dem. Blir man, som av de här Anonyma kränkningarna, felaktigt bemött är det ens skyldighet att stå upp mot ondskan och lögnen.
  Skulle aldrig falla mig in att gå in på en blogg och inte tillföra annat än patetiska tillmälen som Anonyma har för vana att göra här. Vad skulle jag få ut av tillvaron och sitta spy galla över en annan människas ärliga uppsåt och tro?

  Man håller sig till dem i första hand man känner som sanningen. Att människor här har tagit sig vatten över huvudet och tror sig spela Gud är enbart löjligt, om än irriterande. Man ser klart och tydligt att det inte handlar om kristendom i grunden utan av helt andra skäl. Beklagligt och löjligt. Man riktig känner hur dåligt dessa belackare innerst inne mår.

  Den som fördömer har mycket kvar i form av egen rannsakan. Men så klart: tror man sig vara Guds ställföreträdare på jorden har man alltid rätt.
  Att ha en annan åsikt/tro eller tolkning innebär inte att man måste fördöma andra. Däremot kan man sakligt diskutera saker utan personangrepp.

  Den här lilla Anonyma ylande vargflocken borde odla sina egna förvridna föreställningar om din person på deras egna forum istället för att bita sig i svansen här.
  Men det är enkelt och tryggt att i .Anonymitetens namn säga vad man tycker, då man slipper konfronteras öga mot öga. Näthat och kränkningar finns även bland kristna bloggar tycks det, beklagligt nog. Inte konstigt att nyomvända finner det förvirrande och uppseendeväckande.

  SvaraRadera
 11. Bjarne: Har blivit "överkörd" så många gånger. Dessa Anonyma läser icke ens inläggen, utan är endast ute för att slakta, förgöra, och upphöja sig själva. Lägger sedan skulden på andra eftersom rannsakning icke finnes i deras hjärtan. Men Jesus både ser och hör. Och Han hör alltid ett hjärtats böner. Det är beklagligt, och för mig är det en gåta att så kallade kristna människor kan ta sig makt från ingenstans, och vara så ovisa.Men oavsett detta så få vi dock vara vid gott mod, och hålla fast vid Jesus. Man måste se på Jesus, icke på människor...Ha det välsignat. Kram.

  SvaraRadera
 12. Annika: Jo, jag vet och det konstiga är att den här formen av beteende är så ihärdigt. och närmast patologisk. Vilken vanlig normal människa som helst, kristen eller inte, ser ju med en gång att det här lilla gänget (som inte är så anonyma som de tror) inte hör hemma på din kristna sajt. Det står klart för vilket söndagskolebarn som helst att de "anonyma" kränkningarna inte innehåller ett uns av Jesu ord. Man kan ställa sig frågan vems herre de tjänar.

  Det går inte att pracka på en människa vare sig läror, idéer eller känslor. Man kan bara följa sitt hjärtas inre rum dit bara Gud når. Du vet vad som är ont eller gott. Inte en endaste människa har vare sig rätt eller mandat att styra och påtvinga en annan människa sina tankar och former. Hjärtat går dit där kärleken, sanningen och ödmjukheten bor.
  Det gäller att i tider som dessa sålla agnarna från vetet. Det vimlar av falska profeter. Du vet att skilja på dem. Jag också.

  "Keep up the good work"
  Gud välsigne dig för vad du gör i Jesus namn.
  Kram t-baks  SvaraRadera