måndag 17 februari 2014

STÖPTA LJUS...

Detta gav mig en hel predikan.

Guds Ande har talat till mitt hjärta.
Var dig själv, och jämför dig icke med andra.
De gåvor som Jesus lagt ner i dig, skola du bruka.

En ödmjuk kristen ser aldrig till sitt eget bästa,
och ej heller stelnar under folkets form.

Man sitter idag och kritiserar andra bara för att man själv har ett medlemskort i en församling och är ett stöpt ljus...
Men vad har du för garanti...?

Egot i den kristna församlingen blir allt större.
Titta på oss, och vad duktiga vi är inom kyrkan...

Men man skola väl icke predika för de som är friska...?
Spelar ingen roll hur mycket du vill med hjärnan
om icke hjärtat är med...

Det man sår ut, det får man också skörda...

En människa är icke stöpt i någon annans form,
utan är av kött och blod.

Det går icke an att vara bokstavskristen,
och rycka till sig bibelverser här och där
det måste till en helhet.
Det finns många så kallade  "avfällingar" som blivit sårade

som aldrig fann sin plats i detta mänskliga led...
Men  fann dock sin plats hos Jesus.

Bliv aldrig ett stöpt ljus i någon människas hand.

LÅT JESUS SJÄLV STÖPA DIG;
OCH BLI DEN HAN VILL ATT DU SKOLA VARA...

Hav akt på dig själv och andra.
Ty tiden är kort här efter.......

4 kommentarer:

 1. Så bitter och också sargad därav kommer nog bitterheten istället för förlåtelsen och ödmjukheten...... Ty denna "predikan" är inte av Jesu hjärta utan den spyr ut fördömelse istället för kärlek som Herren säger att vi ska älska varandra med, ja Han till och med befaller det, ty kan vi inte älska våra syskon som vi ser hur ska vi då kunna älska Gud. Ord , ord, ord men inget av Ande och liv...... Herren vill så gärna hela dig så du kan älska dina syskon i Guds församling så öppna ditt hjärta för Jesus.

  SvaraRadera
 2. Kära Anonym: Vad vet du om Herrens vägar ? Som ej vågar visa dig, och stå för hans ord. Detta är bara ett ytterligare bevis på hur kristna behandlar varandra. /. Guds rika välsignelse och visdom önskar jag dig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika: Din generella beskrivning av dagens församlingsliv väcker anledning till några intressanta frågor. Det som förvånar mest är den stundtals hätska ton som slungas ut mot andra kristna, vilka av olika anledningar blivit uteslutna ur vissa församlingars gemenskap och betraktas som avfällingar.

   Än mer förvånande är att vissa s.k. kristna tar sig domrätten att avgöra vad som är Guds ord eller inte. Att upphöja sig själv till Herren genom att ta sig domrätten till vad som är av Jesu hjärta eller inte, rimmar mycket illa med den nåd och ödmjukhet som Herren Jesus själv visar mot sin nästa. I Herren Jesus ögon finns ännu nåden kvar. Dessvärre saknas denna syn hos några människor, och vad som är av Jesu hjärta kan endast förstås av den mottagit hans ord.

   Ingen av oss kommer att vare sig bry sig eller stå till svars för människors insinuationer, utan den ende vi står till vars för på Domens dag är Herren själv. Svårare än så är det inte.

   Radera
  2. Bjarne: Idag råder Laodicea i många församlingar. Ett stort mått av ljumhet och ett eget upphöjande av själv. Den som har öra, hör vad Anden säger. Tack för dina visdoms ord och jag önskar dig Guds rika välsignelser.

   Radera