torsdag 23 maj 2013

JESUS ELLER MÄNNISKOLÄRA...?

Många har tappat kraften och slagit sig ned i bekvämlighetens soffa...
Att följa Jesus innebär att ständigt leva i det överflödande liv Han gav oss alla. Jesus kom icke med en ny lära, som en kär vän sa till mig, utan Jesus kom med liv, ett överflödande liv i Ande och kraft. Ett liv i frihet.
Kristenheten i Sverige av idag ser bedrövlig ut...
Allt går för långsamt, så därför går man före Gud och vill forma om andra..."Så de passar in" Och den enkelheten som Jesus har visat och talat om har helt försvunnit.
Nu skall man ha dramatiska snabba förvandlingar och en elegans...
Detta resulterar i att vi ser människor med stor ytlighet,svaga profeter, underhållande väckelsemöten, människodyrkan etc...En klubb för inbördes beundran...
De är både blinda och döva eller lider av människofruktan för att kunna säga ifrån, och nöjer sig och accepterar varandras uppfattningar och på så sätt kopierar de varandras liv, för de icke skall känna sig utanför...
Det krävs mycket mod och beslutsamhet för att bryta sig loss från allt...
OCH ALL DENNA KRAFT, OCH NYTT MOD FÅR VI FRÅN JESUS NÄR VI BER TILL HONOM.
Han är den lykta på vår stig i både förföljelser, svårigheter och människolagar...
Du är unik... oavsett i vilken situation du än befinner dig i...
Låt icke andra människor lägga ok på dig...
Utan skåda uppåt på Jesus, som är konungarnas KONUNG
Han är nära ditt hjärta, och låt Honom komma in i ditt liv.
Han är den som formar dig, bliv icke människors trälar som lägger ok på dig längre. Låt det ta den tid som Gud vill, ty Han älskar dig och vill förvandla dig på sitt sätt...Sök HONOM  ! medan HAN låter sig finnas...

24 kommentarer:

 1. Jag håller väl inte riktigt med här,,,tycker snarare att det är de som struntar i att ta ansvar som sitter i bekvämlighetens soffa.
  Församlingen och gemenskapen med trossyskonen är viktig,säger Ordet och vi ska inte dra oss undan, som somliga har för sed,står det.
  Sen kan jag hålla med om att det ser bedrövligt ut,men man kanske skulle gå in och göra något åt det,då istället???
  Vi har fått Andens gåvor för att vi ska vara varandra lemmar till tjänst och uppbygga Kristi kropp här på jorden...
  När vi kommer hem,behövs ju inte gåvorna längre,det är här och nu som gäller!!!
  Allt måste ju vila på Ordets grund och den Sonen gör fri,han är verkligen fri!!!
  Önskar en fortsatt fin vecka,Herrens Nåd och Frid!!!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helene: Att ha Jesus i sitt hjärta betyder allt...Han är den som leder oss så vi kommer rätt. Vi verkar i livet var helst vi än gå fram, och bjuder in de som ingenting var i världen... till det stundande bröllopet. Så där håller jag nog icke med dig. Vi är många som lever i det fördolda, som icke behöver prisas av andra människor för att bliva sedda, och hörda för det vi gör. Men som dock lever ett aktivt liv utanför denna "klubb" och kan ändå vara varandras lemmars till tjänst, och tjäna varandra såsom Herren vill. Ordet fungerar om vi går ut på gator och gränder, då kommer alla gåvor i funktion om man har ett ödmjukt hjärta, och förlitar sig på Jesus. / Ha en välsignad kommande helg med din familj Kramar

   Radera
 2. Annika: Instämmer till fullo i dina ord. Ytterligare kommentarer överflödiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bjarne: Det jag vill säga är : Att människor vill isolera oss och ropa: Att här är jag, kom hit...så gör vi om dig. Jesus gör aldrig några intrång, eller fördömer någon som vill följa Honom. Han gör oss fria, och det kan ta tid innan människan kan inser det. Guds ord lär oss, att djup ropar till djup. Jesus är den som lär oss att se med klara ögon, än att följa med en död ström...Lyssna till ditt hjärta och var den unika människa du är. JESUS ÄR HERRE !

   Radera
 3. Förlåt, men jag tycker mig höra lite bitterhet här?
  Vilka är det du menar har behov av att prisas av andra människor,bli sedda och hörda för det de gör?
  Och vem ska ta hand om alla dem som ni bjuder in,om det inte skulle finnas någon församlingstillhörighet eller gemenskap där dessa kan växa i Ordet till manlig mognad,som det står?
  På gator och gränder går väl alla ut,som har hörsammat det uppdrag som Herren har givit oss???
  Förstår inte riktigt ditt resonemang här,men när Jesus leder rätt så är det ju Han själv, som har instiftat församlingen???
  Eller är det jag som missuppfattar igen här???  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära syster Helene: Bitterhet är mig fjärran...
   När icke ropet som ropar till djup, går fram... förstår jag att man icke fattar.
   Har du så dålig kunskap om andras människors omdöme ?
   Jesus är den som fostrar oss, och Han gör oss fria i sin takt utan människors inblandning. Tycker du vacklar i din tro att icke Herren kan ta hand om de sina... Önskar fortfarande en trevlig helg som kommer med välsignelser Kramar.

   Radera
 4. Annika: Vissa får det aldrig att gå ihop, vare sig det gäller människor eller Jesus. Det gick ju inte ihop för "Anonym" heller alldeles nyligen. Alla tänker inte lika. Vissa tycker si, andra tycker så. Svårare än så är det inte. Om man inte kan ta till sig detta är det inte konstigt att saker och ting blir förvirrande. En del inlägg går fram kristallklart för dem som förstår, för andra inte. Sanningen är personlig och ligger inte alltid i linje med olika "gemenskaper". Att tro att ens egna budskap kommer att falla alla på läppen är en dröm. Just därför väljer man sin trygga ankarplats där man känner sig hemma, accepterad och välkomnad i stället för att bli utpekad och missförstådd. Så fungerar det för alla människor vare sig det gäller kristen gemenskap eller på jobbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bjarne: Jag ber även för anonym, även om vi har olika uppfattningar. Jesus är personlig för var och en. Men de budskap som kommer till mitt hjärta, kommer jag dock att fortsätta med att skriva. Om man får ris eller ros spelar ingen roll. Huvudsaken är att vi människor vaknar upp, och börja rannsaka oss själva. Sanningen ligger i hjärtat. Låt oss därför släppa allt, och se på Jesus som är ALLT i livets förhållande. Han är A och O. Ja jag håller med dig i det du skriver, det faller icke alla på läppen. Men huvudsaken i det hela är, att det bli en reaktion, ty är du ljum ska HAN utspy dig från sin mun...Står det skrivet. Välsignelser och Kramar.

   Radera
 5. Var finns ödmjukheten inför Guds ord? Se, lydnad är bättre än offer och hörsamhet bättre än det feta av baggar. 1Samuelsboken.15:22
  Det din syster Helene skriver är enligt Guds ord i kärlek till oss, för vårt beskydd som vi har i församlingarna. Vem är du Annika som i en upprorisk ande med olydnad till Guds ord fördömer Guds församling som Jesus köpt med sitt dyra heliga blod...eller är det kanske i okunskap av Guds ord? Må Herren i så fall ge dig insikt! Herren är den som kommer att döma både levande och döda när Han kommer tillbaka. Gå du istället i den nåd och kärlek du fått och visa på de rätta vägarna till Guds församling som du tycker är så fel och sen kan du då också gå till de förlorade ute i världen, ty Gud är inte oordningens Gud utan ordningens Gud.
  Den som säger sig vara i ljuset och hatar sin broder är ännu kvar i mörkret.
  Den som älskar sin broder förblir i ljuset, och i honom finns inget som leder till fall. Men den som hatar sin broder är i mörkret och vandrar i mörkret. Han vet inte vart han går, ty mörkret har förblindat hans ögon. 1Joh.2:10-11.
  Den som hatar sin broder är en mördare, och ni vet att ingen mördare har evigt liv i sig. 1Joh.3:15

  Ulf Wallin Vetlanda

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Gå du istället i den nåd och kärlek du fått och visa på de rätta vägarna till Guds församling som du tycker är så fel"
   Mamma tycker inte Guds församling är fel , det är inte det som är poängen i det hon skriver. O hon hatar ingen människa!

   Radera
  2. "Gå du istället i den nåd och kärlek du fått och visa på de rätta vägarna till Guds församling som du tycker är så fel"
   Mamma tycker inte Guds församling är fel , det är inte det som är poängen i det hon skriver. O hon hatar ingen människa!

   Radera
 6. Jag tycker att Annika förändrats mot förr.
  Känner nog inte igen människan. Något kanske har hänt.


  /

  SvaraRadera
 7. Mamma jag älskar dej & det är så härligt att se dej så glad och lycklig nu för tiden! :D
  Låt ingen annan dra ner dej och få dej att känna dej värdelös och som du skulle göra fel hela tiden.Du är så värdefull och unik!
  och det är så kul att se hur du har blommat upp och att du står på dej. Det är bara Jesus som ser in i ditt hjärta. Ingen annan kan se eller veta vad som försig går där. Älskar dej! <3

  Och Gud hör bön! Jag kan passa på att berätta att jag har fått bönesvar! Du vet den där utbildningen som jag ville gå men som jag inte trodde jag skulle komma in på eftersom det bara är 15 platser och förra året sökte ca 267 personer den. Innan jag skickade iväg ansökningen på posten så la jag händerna på kuvertet och bad över det och sa låt din vilja ske! Och häromdagen fick jag ett papper i brevlådan där det stod att jag har blivit antagen till hundskötarutbildningen! Jag är så otroligt lycklig över detta! Tack käre Jesus för vad du gör i mitt liv! Amen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag, dina syskon, mina barn och många andra vet vilken under människa din mamma är. Hon om någon har en stark personlig och innerlig relation till Jesus. Ingen människa kan ändra på det. Och grattis till utbildningen Angelica! Verkligen skönt att höra.

   Radera
 8. Іts like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wгote thе book in it οr ѕοmеthing.
  I think thаt yоu cοuld do ωіth a few picѕ to drіve the
  meѕsage home а bit, but inѕteаd οf that, this is fantastіc blog.
  Α great read. I will certаinly be bаcκ.


  Alѕo vіsit my blog poѕt payday loans

  SvaraRadera
 9. Om jag nu får ge en kommentar till i denna frågan,så handlade det inte om hur Annika är som person,det vet väl alla som känner henne . Inläggets rubrik var: Jesus eller människollära!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. PS: så vill jag tacka Ulf,för att han på ett klart och tydligt sätt utifrån Guds Ord,visar vad det står angående församling och gemenskapen i Kristi kropp!!! DS.

   Radera
  2. Jag tycker att mamma förtjänar lite cred och fina komplimanger! Eller måste hon skriva ett specifikt blogginlägg innan jag får ge henne det? Nä jag tror inte det. Därför fick hon det nu oavsett vad inlägget handlar om.

   Radera
  3. Ja, det var inte det jag menade!!! Grattis till utbildnimgen!!!

   Radera
 10. Ja, en del är ju som sagt var icke heller med i någon församling, och någon annan är medlem, men går aldrig dit... Då kan man börja undra varför ? / Man kan vara församlade kring ordet, och där två eller tre församlas, då är Jesus mitt ibland dem. Öskar er alla som har kommenterat allt gott och Herrens rika välsignelser.

  SvaraRadera
 11. Svar
  1. Bert: Vet du någon som skulle vilja överta min bil?
   // Karin

   Radera
  2. Bert: Tack för din välsignelse till Annika. Hon är min välsignelse i livet och livslånga kärlek. Tack vare henne har jag sett sanningen! Det är fler (bl.a. våra barn), som inte påstår sig vara lika kristna som andra här, som följer replikerna på sajten. De undrar med rätta varför dessa fula personangrepp. Om man inte håller med en linje, varför då sitta och spy galla över detta? Gå till meningfränderna och må bra istället. Och Bert: vi ses! Du är en sann och bra person!

   Radera
 12. Shalom!

  Istället för att ta emot och lyssna i all ödmjukhet så pekar man finger på sina syskon som man skall älska såsom Herren giver oss som ett bud till och med. Man skyller ifrån sig om vad alla andra gör och går så sina egna vägar och förkastar Guds församling. Det står hur mycket som helst i Guds ord om hur församlingen är av Gud och till ett beskydd och gemenskap till uppbyggelse för oss kristna, men en del överger den pga sin upproriskhet, inte gentemot församlingen utan gentemot Guds eget ord är det man sätter sig upp och tror sig veta bättre.

  Låt oss inte överge våra sammankomster, som en del har för vana, utan uppmuntra varandra, detta så mycket mer som ni ser att dagen närmar sig. Heb.10:25

  Jag för min del har min gemenskap där jag också är medlem i korskyrkan Vetlanda där Pastor Berndt Isaksson är herde.Idag så framförde han tex att vi skulle bedja för alla församlingar i Vetlanda för Herren vill inte förlora någon, hur än det ser ut i sina församlingar. Däri blir vi starka och Herren går med och giver seger när vi tillsammans kan vara lemmar i kroppen där Herren Jesus själv är huvudet.

  SvaraRadera