fredag 26 oktober 2012

SKILD FRÅN JESUS...

Att livet kan vara ett helvete, har vi nog hört många
i vår omgivning säga. Det kan vara människor vars
relationer har kraschat. Ensamhet utan hopp, vara utstött ur gemenskapen, arbetslöshet, missbruk osv...
Man undrar var det var som gjorde att livet gick snett och blev så fel...
Både som enskilda individer och även som samhälle får vi ta konsekvenserna när vi vill vandra vår egen väg....
Så länge som nåden finns kvar... kan vi byta sida, och få ordning på våra liv igen. Inbjudan står kvar...2 Kor. 6:2.
Jesus säger : Jag bönhör dig i behaglig tid och jag hjälper dig på frälsningens dag...Se, nu är den välbehagliga tiden...
se, nu är frälsningens dag...
Om man förkastar denna inbjudan och är utestängd från Herrens närvaro...Hur bliver dess framtid då...?
Jesus ger oss olika liknelser och svar:
Det är som att komma försent och märka att dörren är låst.
Som att bli utestängd i mörkret...En gren som huggs av för det icke bar god frukt och kastas på elden...
Man kanske försöker ta sig in på en fest oinbjuden och hoppas att värden ska göra ett undantag...Men möts av värdens ord :
Gå bort härifrån, ty jag känner dig icke.......
Från Matt 25:46 läser vi följande :
Och dessa skola då gå bort till evigt straff, men de rättfärdiga till evigt liv. Man pratar om ett helvete här på jorden...Men tänk då att leva i en pina i all evighet...? Ett liv utan slut som fortsätter bortom döden...?
Men hav tröst och hopp och vik in på den smala vägen,
bort från världens falska lockelser, och glans som leder till fördärvet...
Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son,
på det att var och en som tror på Honom skall icke förgås, utan hava evigt liv. Ty icke sände Gud sin Son i världen för att döma världen, utan för världen skulle bliva frälst genom Honom...
Den som tror på Honom, han bliver icke dömd, men den som icke tror, han är redan dömd, eftersom han icke tror på Guds enfödde Sons namn... Ja, skild från Jesus...Det är en ytterst allvarlig fråga i en tid när avslutningen är nära...Innanför eller utanför vart skall du stå en gång ?


10 kommentarer:

 1. Så allvarliga och nödvändiga ord du skriver Annika! Det är en mycket allvarlig tid vi lever i nu och vi får hjälpas åt att sätta fokus på Jesus vår enda räddning. Din bild var också så talande. För tänk så lätt det är att se på det som lockar, frukten är ju så röd och grann och förförisk men leder rätt ner i mörkrets djup i slutänden.
  Tack för allt du delat, det är fröjd att få besöka dig och ta del av dina inlägg!
  Gud välsigne dig Annika! Ha en riktigt fin helg! Stor kraaaam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myrra: Ja, det är mycket som dra och lockar ifrån den sanna vägen och livet. Det finns inga andra vägar att gå än Jesu väg, om dörren ska stå öppen, och Jesus säger välkommen in...Önskar dig Jesu kraft över ditt liv, och välsignelser. Och du får också ha en fin helg. Många Kraaamar !

   Radera
 2. Tron kommer av predikan och predikan i kraft av Jesu ord. Det är viktigt att basunera ut budskapet som du gör här om nåd och förlåtelse innan det är försent för en dag är det försent, och då vill inte jag vara på jorden när den dagen inträffar. Ha de.

  SvaraRadera
 3. Bert: Ja, budskapet ljuder, och må ingen bli efter... Jord och himmel skola förgås, men aldrig mina ord säger Herren.Den som har öra hör vad Anden säger...En dag stängs dörren, för alltid...Önskar dig allt gott ifrån Jesus. Kramar !

  SvaraRadera
 4. Rätt svar på frågan är: Innanför! Jag vill stå innanför! Ja, det är många som har ett helvete här på jorden! Då är det också svårt att tro utan att se! Det gör så ont i hjärtat att tänka på alla som riskerar att gå förlorade för att de inte kan eller vill tro eller se sanningen! Så många trasiga människor fyllda av sorg, förtivlan och hopplöshet! Dina ord är så allvarliga och så viktiga! Jag ber att många ska hitta till din blogg! Det finns så många som är i nöd! Och så många som tror att de inte behöver frälsning! De anser sig ha så goda liv att de inte behöver Jesus! Önskar dig Herrens rika välsignelser! KRAAAMAR!!! // Karin

  SvaraRadera
 5. Karin: Guds frid på dig igen, har haft en paus från bloggen. Vi får gå ut på gator och i gränder och bringa hopp och ljus, medan nåden varar. Jesus tar emot alla som vänder om, både i kärlek och barmhärtighet. Det finns inga hopplösa fall för Honom. Och jag tror att om man ska välja himmelen eller helvetet... Så är valet ganska lätt. Önskar dig och Julia en underbar fridfull helg...Hahaaa, låter nästan som om det vore jul..Kramar till er ! Ps. Hur går det med din bil förresten ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, valet är lätt! Svårt bara att få människor att inse det! Vad gäller bilen så ringde Bert och meddelade att det tyvärr är bakaxeln som gett sig. Var ju det jag befarade! Har inte råd att låta laga den! Tyvärr! Tror att jag ska avställa den. Bortkastade pengar att ha den registrerad. Ha en fridfull helg du också! KRAAAMAR från Julia och mig // Karin

   Radera
  2. Karin: Jamen så dyrt kan det väl icke vara ? Jag kan hjälpa till med en penning om du behöver . Skicka ett mail till mig så vi kommer överens.. Bilen var ju ändå i gott skick, enligt andra.../ Kramar !

   Radera
 6. Om bakaxeln är kvar kostar den 1800:- tyvärr har jag det lite knapert just nu annars hade jag också hjälpt till men vi kan kanske hjälpas åt.

  SvaraRadera
 7. Bert: Självklart ska vi hjälpas åt : ) 1800:- är ju inte så mycket ändå. Ring mig angående om du fick tag på bakaxeln sen. Kram !

  SvaraRadera