onsdag 22 augusti 2012

VARNINGSROP...

I detta rop lyser en löftesstjärna : Herren kommer...
När tiden var fullbordad sände Gud sin Son.
Ordet blev kött...och vi såg Hans härlighet...
och Han var full av nåd och sanning...
Orden Han kommer är ett löfte som ska förverkligas...
Denne Jesus som I haven sett uppfara till himmelen
Han skall komma igen på samma sätt.
Frågan är nu : Om inte löftesstjärnan just nu lyser klarare än på länge.
Nu ler ingen längre åt de gamla bibelorden,
om att himmel och jord skola förgås eller
himlakropparna skola upplösas av hetta.......
Nu vet alla, att det oerhörda kan och ska hända.
Och redan nu märker vi hur hela jorden vacklar i födslovåndor.
Tiden skall än en gång fullbordas. Herren kommer, det är visst...
När och exakt, vet ingen.
Jesu första ankomst till denna jord skedde mitt i det vanliga skeendet.
Så skall Han också komma igen mitt under det att vi lever
vårt vanliga liv, och samtidigt som märkliga ting sker i sol, måne och stjärnor. Hör : Tagen eder till vara för att låta edra hjärtan förtyngas av omåttlighet, dryckenskap och timliga omsorger, så att den dagen
kommer på eder oförtänkt, ty såsom en snara skall den komma
över hela jordens alla innebyggare.
Men vaken alltjämt, och bedjen att I mån kunna undfly allt detta
som skall komma, och kunna bestå inför Människosonen.
Varningsropet ljuder : Tag dig till vara ! Vaka ! Bed !
Vi hotas alla att bindas vid det som hör denna världen till.
Den som tjänar pengar vill tjäna ännu mer pengar...
Och den som har en ställning vill ha en ännu bättre ställning...
Och så har livet blivit en traktan efter detta närvarande.
Och till denna traktan knytes nya omsorger, nya bekymmer
som tär på själens krafter...
Den stora livskonsten är att vara fri...verkligt fri...
Om den kristna församlingen någonsin behövt höra ett varningsrop
så är det nu. Vår tid är en materialistisk och farlig tid...
Hela vårt livsintresse behöver fördjupas,
om vi skall kunna bestå inför Människosonen...
Ty Jesus kommer i en stund då du minst anar det,
och då finnes ingen nåd mer och dörren stänges för alltid...
TAG DIG TILL VARA ! VAKA OCH BED !
Skåda upp mot himmelen, ty Löftesstjärnan lyser för dig...

23 kommentarer:

 1. Det er godt vi ikke vet timen eller sekundet når Han kommer igjen, syns du ikke? Men å være beredt, det må vi :)
  Jeg har ikke fått vært innom på noen dager - er totalt uinspirert til å blogge, og er i grunnen litt sliten for tiden. Men det går over :) Jeg håper dine dager er bra, og at denne uken vil gi deg uventede velsignelser og oppmuntringer :) tenker på deg - god klem herfra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spirea: Nej vi vet icke dag eller stund. Men vi står dock alltid redo i väntan på vår Brudgum och Vän...Jag förstår att du är trött och sliten, och jag skall fortsätta att bedja att Jesus håller sin hand över dig, och din familjs och giver er kraft för varje dags behov. Se på mig, säger Herren, Herren, Se endast på mig...Amen ! Var välsignad kära Spirea. Goe Klem !

   Radera
 2. Allvarsord, kära syster! Allvarsord! Tack för att du orkar, vill, kan och vågar skriva om detta! Ja, det är gott att vi inte vet NÄR Han kommer, dock vet vi ATT Han kommer! Älskade Jesus, Du vår Herre och Frälsare; ge oss kraft att orka, ge oss frimodighet, ge oss mod, ge oss vilja, ge oss längtan, ge oss kärlek till att sprida evangelium! Hjälp oss Herre att vaka och bedja! Jag önskar dig en dag fylld av Herrens rika välsignelser, dyrbara syster i Herren!
  KRAAAM! Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin: I ett ögonblick då man minst det anar, skola en stor skara saknas, och vara borta ifrån denna jord. Låt oss fylla våra lampor med olja, så vi icke sover när Brudgummen kommer...Allt i världen skall förgås, men aldrig mina ord säger Herren,Han som har all makt i himmelen och på jorden./ Frimodighet driver ut all räddhåga...Och har stor lön med sig, så låt oss sprida det glada budskapet att Jesus kommer...Ha det så gott själv med Jesus dyrbara Karin. Herren är med dig och din familj. Kära KRAAAMAR !

   Radera
 3. Julias önskan om Bibelläsning i går kväll var just liknelsen om brudtärnorna och oljelamporna! Ja, må vi ha olja i våra lampor när vår Herre kommer! En god och välsignad natt önskar jag dig! KRAAAMAR! Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin: Så underbart välsignat att höra. Ni får ha en fridfull god natt Karin och hälsa till Julia så mycket. KRAAAMAR !

   Radera
  2. Ja, tack! Jag ska hälsa henne i morgon då jag väcker henne! KRAAAMAR!

   Radera
 4. Men hur kan ni säga att typ "Herren kommer snart!". Tycker du verkligen att typ 2000 år är "snart"?

  (Jaja, ateister brukar väl ställa den frågan, men ändå liksom...) .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Andreas, för Gud är en dag som tusen år och tusen år som en dag! Det är iofs irrelevant. Det viktiga är var vi väljer att tillbringa evigheten! Vi har valt att tillbringa evigheten i Himmelen och vi vill få med oss så många som möjligt! Frälsningen är en gåva från Gud och han tvingar ingen att ta emot den. Valet är fritt!Men tiden är kort!


   Gud välsigne dig! // Karin

   Radera
  2. Andreas: Ja, det var ju en ganska logisk fråga att ställa sig. Men eftersom vi inte vet exakt, så måste man vara beredd. Bibeln talar mycket om tidens tecken. Och ett tecken är att se på Israel. Vi lever i avslutningen, och om du läser lite i bibeln Andreas, så får du veta mera... Önskar dig allt gott ifrån vår Herre. Kram !

   Radera
  3. Jag har läst Bibeln du. Men bara för att man läser en bok, innebär det väl inte automatiskt att man förstår allt i densamma?...

   På samma sätt läste jag läroböcker i skolan, men inte förstod jag allt det som stod i dem för det. Det konstiga med skolan, det tycker jag är att vissa verkar ha lätt att "begripa" liksom, medans andra, som jag, verkar ha svårare. Hur förklarar man det?...

   Öppna, eller retoriska frågor ovan, nåt svar behöver jag inte om inte folk ändå kan/vill svara.   /Hej då

   Radera
 5. Tack för ännu ett aktuellt,allvarligt budskap,här på Midnattsropsbloggen!!!
  "Det är Skördetid",,,Herren kallar - Det är sent,fälten står vita!!!
  (Hoppas att du har det fortsatt skönt, på din nu krympande semester)
  Herrens välsignelse och STOOOR KRAAAM ifrån mig!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, må det ljuda högt över jorden, att JESUS KOMMER... HÖR HERREN KALLAR ...SKÖRDEN ÄR MOGEN...Ja, på onsdag börjar arbetet igen om Herren dröjer och vi får leva...Ha en fridfull god natt och krama om Kalle extra ifrån mig, när han åker till Kenya i morgon. KRAAAMAE !

   Radera
  2. Det ska vara ett R istället för E på KRAAAMAR. Hahaaaaa...

   Radera
 6. Annika tack för det starka budskapet du skrivit här. Det fick mej att tänka på vad nån berättade för ganska många år sen
  "en predikant frågade några människor vad dom skulle göra om dom visste att Jesus skulle komma tillbaka nästa dag.En skulle samla alla hon kände och berätta det och be alla bli frälsta. En skulle gå ut och samla människor och försöka övertyga dom om att ta emot Jesus.
  En kvinna tittade på predikanten och sa "jag skulle fortsätta som jag gör nu"..Ja det var berättelsen. Jag tyckte det var fantastiskt att det fanns en av dom som levde som att varje dag var den sista på denna jord.
  Stor kram annika Gud välsigne dej för allt du är och gör

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym: Stort tack ska du ha för det du berättar om. Vi som har Jesus i vårt hjärta, må sprida detta glada budskap att ingen behöver gå förlorad. Allt är gratis...Jesus har betalat allt med sitt eget dyrbara blod...Det är nåd utöver nåd... Vi få gå ut och leva som du säger, som om varje dag vore den sista och så ännu ett frö...Stor kram till dig också, och Herrens rika välsignelser.

   Radera
 7. Jag är så tacksam för dina inlägg! De är en klar tydlig signal som går ut över hela jorden (Internet). Det är tydlighet och rakhet som behövs nu, för tiden är kort. Som det var på Noas tid, säger Bibeln, så blir det när tiden för Guds tålamod är ändat.
  Tack för detta, kära vän!
  Nu får du ha en välsignad och härlig helg tillsammans med Herren! Många kramar från mig till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myrra: Ja, det stämmer exakt, som det var på Noas tid...Så är det i vår tid nu... Många som har skrattat och hånat detta budskap, ska stå där med häpnad och ångest...Det bästa är att ta emot frälsning i Jesu Namn redan idag, så man inte blir lämnad kvar. Ty när Guds Ande har tagits bort ifrån jorden, så bryter det riktiga helvetet loss.../ Ha en riktigt välsignad och skön helg med Jesus nu Älskade Myrra. Kramar !

   Radera
 8. Hade just nu ett telefonsamtal med Britt Marie och låt oss hjälpas åt att be för henne,hon har det inte så lätt.
  Den Rumänske chaffören fick behålla sitt jobb ett bönesvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bert: Välsignat med bönesvar. HALLELUJA ! Och Britt-Marie finns med i både tanke och bön. Önskar dig frid ifrån Jesus. Kram !

   Radera
 9. Ja, så sant Annika! Jag tror att vi möter en höst som kommer att väcka upp många. Det går precis som du skriver, inte längre att förklara bort det som händer. Nu gäller det att rikta blicken mot Jesus och vara redo.

  Fick du e-post från mig för några veckor sedan? Jag blev osäker på adressen som jag tror jag missat när jag har möblerat om i systemen. Det handlade i alla fall om statistik och länkar.

  Gud välsigne dig min älskade vän! Ha det gott och en riktigt fin helg! Kraaaaaam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myrra: Vi får vara förväntansfulla och bedja, på vad som komma skall, och låta Jesus vara i focus, ty tiden är ond...
   Jag har inte sett någon E-post från dig Myrra. Men prova gärna igen, så svarar jag. Var rädd om dig kära syster, och Gud nåd och frid. Kramar !

   Radera