måndag 2 april 2012

ETT MÖTE MED ÅKE GREEN...

Igår kväll var vi på möte i Vetlandas Friförsamling och lyssnade till Åke Green. Han och hans fru, sjöng och spelade helt underbart. Åke predikade väldigt bra, samt att han ställde två frågor:
VARFÖR ÄR JAG FRÄLST ?
VARFÖR ÄR DET NÖDVÄNDIGT ATT VARA FRÄLST ?
Vi ska alla dö en gång, om icke Jesus kommer tillbaka innan förstås...
Det som grep tag i mitt hjärta var hans beskrivning utav vår ande.
Kroppen kan skadas, och vi kan omkomma och dö...
Men anden i oss kan aldrig skadas, eller omkomma och dö, den lever vidare i all oändlighet. Vi fortsätter att leva även om vi än dör.
Hur viktigt är det då inte att få vara frälst, och veta att vår ande gå till Jesus. Det är en stor nödvändighet.
Tänk i evigheternas evighet, och var skall du skall tillbringa den...?
Hur viktigt är det inte att ha sin sak klar med Gud !
Vi ska alla stå inför Honom en gång...
Vi kan gömma oss, och hålla oss undan, och dölja synd i vårt hjärta under en tid här nere på jorden. Men förr eller senare så blir du dock avslöjad. Inför den ende levande Gud, kan du aldrig gömma dig.
Han är den som ser rakt igenom oss alla
Må vi lägga synden bakom oss, och söka Jesus, med hela vårt hjärta, medan Han låter sig finnas. Hans kärlek är gränslös ! Hans nåd är oändlig !
SÅ VISST ÄR DET EN NÖDVÄNDIGHET ATT VARA FRÄLST !
ICKE VILL DU VÄL EVIGT GÅ FÖRLORAD ?

12 kommentarer:

 1. Låter som en fantastisk predikan. Tack Gud för människor som han som vågar stå upp för det rätta även när det stormar omkring.
  Ha nu en underbar påskhelg annika
  Kram från marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marianne: Ja, det var verkligen en riktig predikan han framförde. Det är så svårt att återberätta allt. Men man fick mycket, som man kanske inte har tänkt på innan. Ha en välsignad påsk. Jesus är med dig. Kramar !

   Radera
 2. Där sa Marianne ett sant ord. Kul att se Åke Green har varit på besök här i stan. Jag är fortfarande lika fascinerad på det sätt som han blev känd på. Behövs många som han

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tony: Vi får vara i bön för de som är ute och predikar ett sant evangelium. De finns inte så många kvar snart i det här landet. Ha en trevlig välsignad påsk. Kram !

   Radera
 3. Mycket tänkvärt! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du skulle varit med, så hade du fått ännu mer. Vi hörs Gumman. Ha en välsignad natt, så du är pigg till Matteushemmet i morgon bitti. Kramar !

   Radera
 4. Ja,det var ett välsignat möte,,,tur att vi åkte dit!!!...Det gav mycket till både John och Britt-Marie också!!!...Tack Jesus!!!...Herren välsigne dig!!!...KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marguerite: Ja, ibland känner man riktigt hur Guds Ande drager en, till vissa möten. Och det är ju härligt. Vi fick mycket av Herren både till ande, kropp och själ. Och du fick ju även profetera. Guds välsignelser och frid över din dag. Kramar !

   Radera
 5. Det har alltid varit hörvärt att sitta ner när Åke predikar har haft förmånen till de under tiden han var i Bodafors, och inte bara lyssnandet utan också samtalen efteråt han hade alltid tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bert: Den Herren kallar skickliggör Han också. De var så trevliga och enkla. Och tog sig tid för att prata med alla efteråt.. Hoppas få höra mer av honom. / Önskar er en riktig välsignad Påsk. Kram!

   Radera
 6. Jag vill minnas att vi har varit i Bodafors en gång tillsammans och sjungit och vittnat när Åke var föreståndare där. Hjördis hans fru jobbade ju på Matteushemmet på den tiden. Så skall Guds frid som övergår allt förstånd bevara dej i Kristus.
  Jo det vill jag ha en välsignelserik Påsk tackar önskar detsamma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bert: Jasså, där ser man vilket minne man har. Jag pratade med Hjördis efter mötet, om Matteushemmet, eftersom Angelica jobbar där nu, ett tag framöver./ Ske dig som du tror Bert, så blir Påsken välsignad. Kram !

   Radera