onsdag 26 oktober 2011

VARNING FÖR AVFALL...

Låtom oss därför lämna bakom oss de första grunderna av läran om Kristus och gå framåt mot det som hör till fullkomningen; låtom oss icke åter lägga grunden med bättring från döda gärningar och med tro på Gud, med undervisning om dop och handpåläggning, om de dödas uppståndelse och en evig dom. Ja, detta vilja vi göra, såframt Gud eljest tillstädjer det. Ty dem till vilka ljuset en gång har kommit, och som hava smakat den himmelska gåvan och blivit delaktiga av helig ande, och som hava fått smaka det goda gudsordet och den tillkommande tidsålderns krafter, men som ändå hava avfallit, dem är det omöjligt att återföra till ny bättring, eftersom de på nytt korsfästa Guds Son åt sig och utsätta honom för bespottelse. Det är ju så, att den jord som indricker regnet, när det titt och ofta strömmar ned däröver, och som framalstrar växter, dem till gagn för vilkas räkning den brukas, den jorden får välsignelse från Gud. Den som åter bär törne och tistel, den är ingenting värd och är förbannelsen nära, och slutet bliver att den avbrännes med eld...
Men i fråga om eder, I mina älskade, äro vi vissa om vad bättre är, och vad som länder till frälsning, om vi ock nu tala på detta sätt. Ty Gud är icke orättvis, så att han förgäter vad I haven verkat, och vilken kärlek I bevisaden mot hans namn, då I tjänaden de heliga, såsom I ännu gören. Men vår åstundan är att var och en av eder visar samma nit att intill änden bevara full visshet i sitt hopp, så att I icke bliven tröga, utan bliven efterföljare åt dem som genom tro och tålamod få till arvedel vad utlovat är. Ty när Gud gav löftet åt Abraham, svor han vid sig själv, eftersom han icke hade någon högre att svärja vid och sade : Sannerligen jag skall rikligen välsigna dig och storligen föröka dig. Och när denne tåligt förbidade, fick han så vad utlovat var. människor svärja ju vid den som är högre än de, och eden tjänar dem till bekräftelse och gör en ände på all tvist. Därför, när Gud ville för dem som skulle få till arvedel vad löftet innebar ännu kraftigare bevisa oryggligheten av sitt rådslut, lade han därtill en ed. Så skulle vi genom två oryggliga utsagor, i vilka Gud omöjligen kunde ljuga, undfå en kraftig uppmuntran, vi som hava sökt vår räddning i att hålla fast vid det hopp som ligger framför oss. I det hoppet hava vi ett säkert och fast ankare, som når innanför förlåten, dit Jesus, såsom vår förelöpare, har gått in för oss, i det han blev en överstepräst, efter Melkisedeks sätt, till evig tid.......

19 kommentarer:

 1. Takk for ditt inlegg Annika!!!

  Har mange ganger tenkt på det som står i
  de versene i Hebreerne 6,
  4 Ty de som en gång tagit emot ljuset och smakat den himmelska gåvan, fått del av den helige Ande

  5 och smakat det goda Gudsordet och den kommande världens krafter

  6 men sedan avfallit, dem är det omöjligt att föra till ny omvändelse, eftersom de själva på nytt korsfäster Guds Son och öppet hånar honom.

  Hva tenker du om de versene Annika?
  Hva med Guds Nåde?

  Jeg har lest de om og om igjen,og bedt Gud vise meg,og jeg har kommet til at:
  Den eneste synd det ikke er tilgivelse for,
  er spott mot den Hellige Ånd,så det må jo være det som menes,eller hva?

  Hilsen Katthultaren.

  SvaraRadera
 2. Jan Samuel: Falla, kan vi alltid göra, och resa sig upp igen, och få ny nåd. Ty det har jag själv gjort, och jag vet att Herren, har förlåtit mig. Men här står det avfallit. Det är någonting helt annat. Jag är nog också inne på, som du : smädelse av den Helige Ande. Många kan smäda både Fadern och Jesus, men mot den Helige Ande, då är det slut, då finnes det ingen nåd mer. / Jag återkommer i detta ämne lite senare...Kram så länge !

  SvaraRadera
 3. Jag tror att de bibelstället gäller Judar som har omvänt sig och blivit födda på nytt. När de sedan återvänder till judendomen sägs det att för att de skall bliva upptagna i synagogan måste de trampa på Jesus blod under sina fötter och förbanna det och då menar skriftstället att man korsfäster härlighetens Herre på nytt . Och när de har gjort de då finns det ingen förlåtelse. Eftersom hebr är skrivet till Judarna som har blivit frälsta är de dem Paulus menar och varnar för att gå för långt. Osså

  SvaraRadera
 4. Detta är ett ställe i bibeln som jag har en oerhörd respekt för - ja, det har jag naturligtvis för hela bibeln, men just detta ställe har jag också stannat inför många gånger. Det jag känner inför detta är - bävan! Jag kan inte uttrycka det på bättre sätt för det är så oerhört allvarligt, kräver egen rannsakan och oerhörd respekt.
  Kram! Det är välsignat och bra att du är så tydlig och för ut vad Guds ord säger!

  SvaraRadera
 5. Jan Samuel: Jag har tittat på lite olika ställen i bibeln. Tex, Matteus evangeliet Kap. 12 från vers. 31 . Därför säger jag eder: All annan synd och hädelse skall bliva människorna förlåten, men hädelse mot Anden skall icke bliva förlåten. 32. Ja, om någon säger något mot Människosonen, så skall det bliva honom förlåtet, men om någon säger något mot den helige Ande, så skall det icke bliva honom förlåtet, varken i denna tidsåldern eller i den tillkommande. / Och du kan läsa från Hebr.kap.10. 26-31./ Önskar dig Herrens alla välsignelser, och kramar!

  SvaraRadera
 6. Osså: Jag tror, att det gäller alla människor, som har tagit emot Jesus, och upplevt Andens dop./ Kommer du förresten till bönen på Fredag ? / Önskar dig en fridfull kväll, med Jesus. Kramar!

  SvaraRadera
 7. Myrra: Jag vet vad det vill säga, att vara i närkamp, när djävulen är på en och vill att man ska säga något, eller att han viskar i örat, att man har smädat och det är för sent: Det enda som hjälper i denna kamp, är att ropa på Blodet, på Jesu blod, då flyr han bort ifrån oss. När man vill leva nära jesus, blir kampen hård, men det är ett bra tecken, ty då vet man att man lever med Jesus. Att inte ha någon kamp, då kan man undra om man är en brinnande kristen. / Önskar dig allt gott, ifrån Herren. / Kramar!!!

  SvaraRadera
 8. Takk for kommentar Annika,og ha ei velsigna god natt!!!!!!!!!!!
  Det er en stor velsignelse å lese det du skriver!!

  JESAJA 12 VERS
  2 Se, Gud är min frälsning, jag är trygg och fruktar inte,
  ty HERREN HERREN är min starkhet och min lovsång.
  Han har blivit min frälsning."
  3 Med fröjd skall ni ösa vatten ur frälsningens källor.

  Hilsen Katthultaren

  SvaraRadera
 9. Jan Samuel : God Morgon ! Du skriver så mycket gott själv, på din blogg. Man blir så rikt välsignad. Vi får äta oss mätta, av livets bröd. Ha en välsignad dag / Kramar!

  SvaraRadera
 10. Vi får hålla fast det vi har,så att ingen tager vår krona!!!....Med all vår tid och kraft!!! Ordet är levande,brännande,aktuellt,,,,det gäller för alla människor...även i dag!!! Kram!!!

  SvaraRadera
 11. Ha en velsigna god dag søster!!!!!!!
  Salme 91 vers vers 11 til deg og dine.
  HAN SKAL GI SINE ENGLER BEFALING OM Å BEVARE DERE PÅ ALLE DERES VEIER.
  Hilsen Katthultaren

  SvaraRadera
 12. Marguerite: Amen ! Ja, kampen hårdnar för den, som vill gå in, genom den trånga porten. Vid och bred är den väg, som leder till fördärvet.../ Önskar dig en fridsam dag, med Jesus, och kramar!

  SvaraRadera
 13. Jan Samuel: Oh, vad tryggt det känns. Vi hyllar, och ärar Jesus, med ett högt HALLELUJA !!! Han går med genom eld och vatten. Ha en fortsatt glädjedag i Herren. / KRAMAR!!!

  SvaraRadera
 14. Det där i artikeln nu (i slutet), kan någon svara på vad det där betyder:
  "i det han blev en överstepräst, efter Melkisedeks sätt"?

  Vem är Melkisedek? Vad menas då med "Melkisedeks sätt"? Vad är det för sätt?

  Har hört det förr, läst det i Bibeln om inte annat. Men har inte förstått det.


  /Andreas

  SvaraRadera
 15. Är det Jesus som det menas att han blev en överstepräst efter Melkisedeks sätt?

  (Orkar inte läsa igenom Annikas långa artiklar ibland riktigt, skummar igenom ibland).  /Andreas

  SvaraRadera
 16. Andreas: Det är ju tråkigt, att du inte orka att läsa igenom allt. " Du kan ju missa något " Melki-Sedek var konungen, i Salem. Nu ska jag be dig om, att du börja läsa i 1 Moseboken Kap. 14, och hör av dig igen, när du har läst färdigt. Det är nyttigt, och väldigt intressant Andreas, Det giver styrka, till både ande, kropp och själ. Önskar dig en välsignad läsning. / Kramar!

  SvaraRadera
 17. Ja jag läste det stycket i Bibeln som du sade.

  Tycker inte det står så där jättemycket om Melkisedek.

  Men det kanske inte är nån viktigt figur då.

  Annars handlade väl det stycket om krig och sånt, tycker du det är uppbyggligt? hehe...


  /Hej. /Andreas

  SvaraRadera
 18. Förresten. Jehovas Vittnen var här igår. De pratade länge tyckte jag (i trapphuset av alla stället! Och jag vågade väl inte bjuda in dem heller.).

  Trevligt va? hihi...

  Så snart är jag ett Jehovas Vittne...hihi...  /Andreas

  SvaraRadera
 19. Andreas: Det var bra att du inte släppte in dom. Jehovas vittnen är en villolära. Det skulle inte alls vara trevligt, om du hamnade där. Hela världen är i den ondes våld. Det gäller att visa, att det finns ett ljus i, och ur mörkret. och det är uppbyggligt. Fortsätt nu och läs din bibel Andreas, så bygger du upp dig själv. Önskar dig allt gott ifrån himlen, och en fin Lördag / Kramar till dig !

  SvaraRadera