onsdag 21 september 2011

STYGGELSEN...

När i fån se förödelsens styggelse, om vilket är talat genom profeten Daniel, stå på helig plats, den som läser detta, han give akt därpå, då må de som äro i Judeen fly bort till bergen, och den som är på taket må icke stiga ned för att hämta vad som finnes i hans hus, och den som är ute på marken, må icke vända tillbaka för att hämta sin mantel. Och ve dem som äro havande, eller giva di på den tiden ! Men bedjen att eder flykt icke må ske om vintern eller på sabbaten. Ty då skall det bliva en stor vedermöda, vars like icke har förekommit alltifrån världens begynnelse intill nu, ej heller någonsin skall förekomma. Och om den tiden icke blevo förkortad, så skulle intet kött bliva frälst, men för de utvaldas skull skall den tiden bliva förkortad. Om någon då säger till eder : Se, här är Messias, eller : Där är han, så tron det icke. Ty människor som falskeligen säga sig vara Messias skola uppstå, så och falska profeter, och de skola göra stora tecken och under, för att, om möjligt, förvilla jämväl de utvalda. Jag har nu sagt eder detta förut. Därför, om man säger till eder : Se, han är i öknen, så gån icke ditut, eller : Se, han är inne i huset, så tron det icke. Ty såsom ljungelden, när den går ut från öster, synes ända till väster, så skall Människosonens tillkommelse vara. Där åteln är, dit skola rovfåglarna församla sig...
Men låt mig säga dig det i dag, så att du känner allvaret. Jesu ord om sitt folks öde äro sanna och vissa. Bakom åteln, rovfåglarna, döljer sig en fasansfull verklighet, för det ytliga, sorglösa världslivets människa, en verklighet, som du icke skall sluta dina ögon för. Men Jesus vill hjälpa dig igenom ! Skall Han få det ? Skall Hans varnande ord få väcka dig att se, vad det gäller ? Skall det ljungeldsljus, han talar om idag få kasta en varnande och väckande stråle in i ditt hjärta, så att du ser vad det gäller ? JESUS VILL HJÄLPA ! Han genom hela livets dag utsträcker sina händer, med nåd för nåd. Skall Han förgäves ha ropat på vårt folk i denna tid ? Skall han förgäves ha sträckt ut sin sårmärkta hand mot dig ? MÅTTE VI STÄLLA VÅRT VAL SÅ, MEDAN DET ÄNNU FINNS TID...ATT VARA FAST FÖRANKRADE I HERREN JESUS, SÅ VI INTE VILSEFÖRS. TIDEN ÄR KORT OCH HAN KOMMER SNART...

10 kommentarer:

 1. Ja,det må jag säga var ett allvarligt budskap!!!Måtte många få läsa det och ta det till sig,för sitt eviga väls skull!!!För det är SANNINGEN!!!....Kram!!!

  SvaraRadera
 2. Ja, tiden är så kort. Måtte människor vakna upp, ur sitt töcken, och lyssna till Jesu röst, innan det blir försent. Önskar dig en välsignad dag med Jesus./ Kramar!!!

  SvaraRadera
 3. Takk for et alvorlig budskap Vanja,og det er så sant Marguerite. Må mange få lese det og ta det til seg.
  Ønsker dere begge Guds rike velsignelse kjære venner,og jeg takker Gud for dere!!!
  Jesus er veien sannheten og livet.HALLELUJA!!!!!!!
  Hilsen Katthultarn.

  SvaraRadera
 4. Jan Samuel: Ja, det är tryggt, och gott att få ha Jesus, och trossyskon omkring sig i denna svåra tid, som råder här i världen. Vi får uppmuntra varandra, på vår fortsatta väg hemåt.../ Önskar dig, och familjen all den himmelska välsignelsen! Goe klem fra Småland!!!

  SvaraRadera
 5. "DA de så brødrene,ble de glade"! Så godt å ha det kristne fellesskapet-ikke minst i disse dagene!! Har du anledning til å høre en kjent dansk forkynner (har i mange år krysset sitt hjemland Danmark med et stort kors over sine skuldre bedende for sitt folk og land) :Moses Hansen,kan du lytte til hans brennende aktuell budskap (for tiden fra våres lokale bedehus) på web tv : www.pottemagerens-hus.dk .Det er sterkt å anbefale.Ha en velsignet uke! Jesus kommer snart!

  SvaraRadera
 6. Blomstrer: Tack för din fina hälsning. Nej , jag har aldrig hört talas om Moses Hansen, men det vore en god ide att lyssna till honom. Må vi bedja för våra länder, att Herren har sin hand utsträckt ännu en tid, så människor får upp ögonen, om synd rättfärdighet och dom. Önskar dig, en välsignad afton./ Goe klem!

  SvaraRadera
 7. Vilken snygg tjej och snygg bil!!! Du har också gett bloggen en ny ansiktslyftning. Så fint det blev!
  Tack för det allvar du tar upp här! Vi ber till Gud att läsarna ska förstå och ta till sig ditt klara och tydliga inlägg! Det kan vara kort om tid, vi vet inte och vi bör förbereda oss! Tack för ditt inlägg! Många kramar!

  SvaraRadera
 8. Myrra: Ja, att tiden är kort, råder det inga tvivel om. Ibland kan man riktigt känna, hur hela atmosfären vibbrerar, och att den är i full verksamhet. Allting går framåt i rask takt. Det ena avlöser det andra, och det gäller att vi är vakna, så ingen bedrager oss. Jag önskar dig en välsignad morgon, och en härlig dag. Många kära kramar!!!

  SvaraRadera
 9. Jesus kommer snart!!
  "Jag kommer snart. Håll fast det du har, så att ingen tager din krona" Upp 3:11.
  Visst är det lämpligt att Bibelns sista bok ger oss en skymt av den nya himlen och den nya jorden, som Gud har förberett åt dem som är trogna mot honom. Uppenbarelseboken presenterar en förfärande detaljerad beskrivning över den slutliga domen samt straffet för dem som har avvisat Guds kärlek. Men för dem som har låtit sig födas in i hans familj och troget tjänat honom, utgör Uppenbarelseboken ett underbart löfte om evigt liv fyllt med glädje och frid tillsammans med Herren själv. Vi ska aldrig mer tvingas att leva i en ofullkomlig värld med synd, aldrig mer få frestas av vår fiende djävulen, vi ska aldrig mer lida av smärta, sorg och död. Guds rike ska till slut triumfera över allt detta.
  Och jag hörde en stark röst i himlen säga: "Nu finns frälsningen och kraften och riket hos vår Gud och makten hos hans smorde. Ty våra bröders åklagare har störtats ned, han som anklagade dem inför vår Gud både dag och natt. De har besegrat honom genom Lammets blod och genom sitt vittnesbörds ord. De älskade inte sitt liv mer n de kunde gå i döden.. Upp 12:10-12
  Maranatahälsningar: Åke Möllesjö
  Ake.M@hotmail.se

  SvaraRadera
 10. Åke: Tusen tack, för din välsignande kommentar. Jag hoppas, och tror att många skall vakna upp och få ta del av, dessa tröstens ord, som står i Uppenbarelseboken. Vi få bedja, att många fler skall komma med på sanningens, och livets väg, innan nåden tar slut. Många kära Maranata hälsningar, och kramar tillbaka !!!

  SvaraRadera