torsdag 25 augusti 2011

DET STRÅLADE...

I kväll går mina tankar, till Stefanus...Hur hans ansikte strålade, med en himmelsk glans. Det står i APG. 6:15. : Då nu alla som sutto i Rådet, fäste sina ögon på honom, syntes dem hans ansikte, vara såsom en ängels ansikte...Hur kunde det inte ha förbittrat, och sårat Stefanus att höra, alla de lögnaktiga anklagelserna, och märka all den uppenbara ondska, som strömmade honom till mötes ! Och ändå förbittrade det honom icke. All deras ondska, kunde icke släcka det himmelska ljus, som var tänt i hans inre och som strålade fram, med kärlek och stilla frid. Ju tydligare den ondes bild kom till synes, i motståndarnas gestalt, dess klarare strålade JESU bild, i hans trofaste lärljunges ansikte...
Det är när vi lider orätt, när vi blir föraktade, sedda över axeln, åsidosatta, motarbetade och utstötta...som det skall visa sig vad som bor i oss. Den hårdaste motgång och det största förakt, skall icke kunna utplåna den himmelska glansen, den stilla friden, och den djupa kärleken i ett ansikte, som älskar JESUS av hela sitt hjärta, och tillhör Honom...Och Anden kommer alltid vår svaghet till hjälp, i livets alla förhållanden...Så låt nu våra ansikten få lysa, såsom Stefanus gjorde. Så människor runt omkring oss får se, att vi äger och har någonting dyrbart, som de icke har.......

14 kommentarer:

 1. Ja,tänk...det är ju inte svårt att gå och lysa,när allt är bra.......men när svårigheter kommer,och tron sätt på prov,det är DÅ vi får se vad vi har byggt med!!! Har vi byggt på Hälleberget kommer tron att bära oss igenom,som den gjorde för Stefanus!!! Ära vare Jesus!!!.....Det var ett välsignat inlägg att läsa,innan man går till sängs!!! Tack ska du ha!!! Herren är med dig!!! KRAMAR!!!

  SvaraRadera
 2. Usch, otäckt med stening (där på bilden). Folk kan ju göra sig illa! :(  /Andreas

  SvaraRadera
 3. Marguerite: Vi må lysa med himmelens glans, i denna mörka värld. / Välsignade kramar!

  SvaraRadera
 4. Andreas: Ja, stenkastning använder de än idag i vissa länder. Fruktansvärt! Tänk att bli stenad till döds, som Stefanus blev. Det måste ha varit plågsamt... Men han hade dock sin blick, fäst på Jesus och det kommande, och så får även vi göra. /Kram!

  SvaraRadera
 5. Han såg himlen öppen och såg Jesus stå vid faderns högra sida. När Stefanus stenades och då stenar haglade över honom då kunde inte Jesus sitta ner nej han reste sig för att välkomna Stefanus hem. Jag kan fantisera att Jesus sa till sin far nu kommer det en furste ifrån Jorden nu måste jag resa mig upp och ge honom mitt honnör.
  Osså

  SvaraRadera
 6. Osså: Vad fantastiskt. Och så är det även för oss. Vi måste lära oss, att himlen är ÖPPEN när vi kommer i trångmål och svårigheter. Vi skall skina, och vara ljus i världen. / Kram!

  SvaraRadera
 7. Amen, till ett häärligt inlägg!

  SvaraRadera
 8. Tony: Det blev så levande för mig. Tänk om alla kristna, kunde utstråla all den himmelska glansen. Hur annorlunda, skulle det då inte vara.../ Kram!

  SvaraRadera
 9. Nu hastigt närmar sej den stora dagen, när Jesu brud intar Jerusalem.. Snart nådatiden sista stund är slagen.. Hon skall få resa till sitt rätta hem.
  Refr: Till harpors spel, Med segerpalm i handen Hon sjsunger Guds och Lammets nya sång. Och ala de som tillbad Gud i Anden Skall vara där i evigheten lång.
  II.. Nog fölo tårar ner för brudens kinder, När här på jord i prövningar hon var. Men som juveler dessa tårar skiner, Det var för Jesu skull hon smärtar bar.
  III.. I staden skön där inga faror lurar, Skall bruden bo i härlighet och prakt. Den helt omgiven är av jaspismurar, Vem kan förstå Guds underbara makt?
  Maranatahälsningar Åke Möllesjö
  Ake.M@hotmail.se

  SvaraRadera
 10. Åke: Ja, vem kan förstå Guds underbara makt...? Snart en morgon bryter fram. Jesus hämtar bruden hem. Ingen sorg skall vara mer, ingen sjukdom där vi ser. När vi intar vårt palats Jerusalem.../ Tack för din fina hälsning Åke. Sänder dig en Maranata kram, och Herrens välsignelser!

  SvaraRadera
 11. AMEN! Ja tänk vilken oerhörd kärlek han ägde Stefanus. Detta ställe i bibeln har gripit mig också! Det var samma kärlek som Jesus visade när han sa "förlåt dem Fader, för de vet inte vad de gör"! Där har vi människor fått förebilder, som vi aldrig kan leva upp till i vår mänskliga svaghet, men när Anden kommer till vår hjälp, då är kärleken där!
  Tack för dina ljuvliga, välsignade ord Vanja! Du behövs så innerligt väl härute på nätet. Jag hoppas att många, många, ska nå fram till din välsignade blogg! Tack för din tjänst och trofasthet! Jag älskar dig! Kram!

  SvaraRadera
 12. Myrra: Det är fantastiskt att Anden kommer vår svaghet till hjälp. Kärleken skall för evigt bestå.Tack för din fina kommentar och ha en fortsatt välsignad dag. Många kramar!

  SvaraRadera
 13. Kjære deg Vanja!

  Herren velsigne deg for at du skrev disse gripende ord der du betrakter Stefanus,slik blir jeg også grepet av dette syn!! I sannhet trenger vi slikt her ute på nettet!!
  Jeg er med og ber om at mange må få komme over disse ord jeg også!
  Herren være med deg !! Ha en velsignet helg!

  SvaraRadera
 14. Tack Sol, för din fina kommentar. Man får sig en liten tankeställare. Vi får tränga oss närmare Jesus i Hans kärlek och nåd, vi får vara ljus och salt, i en förruttnad värld. Önskar dig och din familj, en fortsatt välsignad helg, med en go´klem!

  SvaraRadera