onsdag 22 juni 2011

VÅR GAMLA VEDSPIS...

Vi är välsignade, med en gammal vedspis. Så även när strömmen bryts, så finns det både värme och mat, att ställa fram  på bordet. Vi är inte beroende av världen och dess ström, utan av JESUS. Hos Han finns det både kraft och värme. Och ett levande vatten och himmelskt bröd.  Det gäller att hålla sig nära elden, så man inte blir kall. Ja, tänk vad en gammal vedspis kan predika för en... Möt Jesus idag, så Han får tända dig på nytt !  Vakna upp på allvar, ur din sömn och ljumhet ! Ack, hur många människor det finns, som både vill och icke vill. De säger nej till synden, men räcker den samtidigt handen. De beder med munnen och förbannar i sitt hjärta. De lovar i ett heligt ögonblick och bryter löftet under den grå vardagen. De är aldrig riktigt glada eller förtvivlade. De är likgiltiga inför andras frälsning, och bekymrar sig inte heller särskilt mycket om sin egen. De är inte brinnande för någonting. De lider inte med andra eller glädjs med andra. Bägaren flödar aldrig över. De sörjer icke för att deras liv rinner bort utan innehåll. HÖR HERRENS ORD: VAKNA UPP PÅ ALLVAR ! Upp ur de gamla hjulspåren ! Till och med ett liv i smärta, är rikare än ett liv i tomhet. Kom till Jesus, så Han kan koppla på ny kraft, så du kan leva i elden och den dubbla strömmen !  LÅT TRONES LAMPA BRINNA KLAR, OCH VAKA, BED OCH REDO VAR .......!

12 kommentarer:

 1. Bra skrivet (tror jag i alla fall).
  /Andreas

  SvaraRadera
 2. Takk for flott inlegg Annika!!!!!!!
  Ja,når vi har Jesus med på veien går det bra.Han er med oss gjennom ALT.
  Den vedspisen var FANTASTISK FLOTT!!!!!!!!!!
  Skulle ønske vi hadde en slik en,
  og selvfølgelig et småbruk i Sverige.
  Hadde vært fantastisk om jeg kunne få med Solstrålå mi dit.
  Bønnens makt er stor,så jeg ber.HAHA!!!!!!!!!!
  INGENTING ER UMULIG FOR GUD.HALLELUJA!!!!!!!!!
  Gud velsigne deg og dine søster.AMEN!!!!!!!
  Hilsen Katthultarn.

  SvaraRadera
 3. Du lyckliga vän som har en vedspis! Det är precis vad jag skulle önska mig, för då har vi vad vi behöver, både värme och till mat, och så är det så trevligt också!

  Det var ett kraftigt välsignat och superviktigt inlägg! Du är en evangelist av en brinnande kaliber som jag har stor respekt för och som jag är innerligt glad för! Tack och lov för elden som brinner och för rakheten och ärligheten som finns hos dig och kärleken bakom allt går inte att ta miste på! Ditt ljus lyser lång väg och jag är så tacksam för dig! Fortsätt lysa och brinn, vi behöver dig och Gud välsignar din tjänst! Många kramar!

  SvaraRadera
 4. När man läser Domarboken 5 ser man hur de tolv stammarna i Israel förhöll sig när Israel skulle befrias från sina fiender. De kan jämföras hur vi förhåller oss idag till hur vi skall befria vårt land för ondskan grepp. Det var bara två stamma som var villiga att offra sig på stidsfältets höjder men de var också de som vann seger. Fin vedspis dem står inte bara där som prydnad

  SvaraRadera
 5. Andreas: Tack ska du ha. Det var ett högt betyg ifrån dig. Vi får tacka Jesus i livets alla förhållander. Gud välsigne dig! Kramar!!!

  SvaraRadera
 6. Katthultarn: Det som är gammalt och väl beprövat, det håller än, i vår moderna tid. Så ock är det med det gamla evangeliet, det är lika nytt idag, och kraften är densamma. Halleluja!!! Det är ingen hemlighet att Gud hör bön, den som vill bedja, får här sin lön... Önskar dig och familjen, all himmelsk välsignelse! Kramar!!!

  SvaraRadera
 7. Myrra: Tack för dina uppmuntrande ord, det ger en ännu mer kraft och sporrar en. Det ger en verkligen frimodighet. Jag tycker att alla ni bloggare, som evangeliserar om Jesus är fantastiska. Och jag älskar att läsa era inlägg och få insperation. Jesus skall rikligen välsigna dig kära syster i Herren. Var dag har Han alltid något uppdrag, för oss alla. Många Kramar!!!

  SvaraRadera
 8. Anonym:Idag kan vi sammanfatta det hela i två läger också, ibland de kristna. Det är djupt tragiskt. Det gäller att lyda Gud, och icke människor. Ja, visst är den fin, den gamla spisen, och god mat blir det även på den. Hela himmelen är öppen över dig, så ta bara emot alla välsignelser! Kramar!!!

  SvaraRadera
 9. Det var ja du vet Filip Fiskare han längtade så efter att bli döpt i den helige Ande. Han hade läst att låt din mun vitt upp så skall jag ifylla den en Psalm, så han lade sig raklång på golvet och gapade för allt vad han var värd . senare fick han uppleva Andens dop. I och med att du jobbar gör du ju de andra en tjänst på många sätt kan vi vara till välsingnelse. Glad Midsommar. Ja jag tar ut allt vad jag kan.

  SvaraRadera
 10. Osså: Hahaha!!! Ja, Filip Fiskaren, vilken härlig underbar människa. Glömmer aldrig kräftskivan hemma hos honom. Ja, det var tider det Osså. Men jag tror att man i barnslig tro, precis som filip gjorde, ta till sig budskapet,som det står,då möter Jesus oss med ett leende. SKEPP OHOJ..! JESUS ÄR VÅR SÄKRA BOJ! KRAMAR!!!

  SvaraRadera
 11. Oh,jag vill också ha en vedspis!!! Föreslog Kalle att vi skulle sätta in en, som vi har i boden,nu när vi bytte kök,men det var han inte pigg på......Ja,vi får se till att hålla oss nära elden så vi inte slocknar!!! AMEN,HALLELUJA!!!!!!! Kramar!!!

  SvaraRadera
 12. Marguerite: Då kan du ju göra ett extra kök, där ute i boden, och sätta upp tapeter och måla. Ja, en gäststuga helt enkelt.( så kan jag bo där.) Hahaha! Ha det gott på mötet och hälsa från mig. Hoppas ni få verka för Herren! Kramar!!

  SvaraRadera