torsdag 2 juni 2011

HERREN GAV DUBBELT IGEN...

Många kristna lever som i ett trångt rum, därför att de i sitt böneliv ha mindre plats för andra än för sig själva, och de sina. Men Herren vill göra slut på deras fångenskap, så snart de börja bedja för sina vänner. Vänner kan ofta göra mycket ont. Jobs vänner, som borde varit hans tröstare, var i verkligheten hans plågare. Man kan oftas plågas mer av sina vänner än av sina motståndare. Men i alla fall var det Jobs räddning, att han bad för sina vänner. Då tog hans egen fångenskap slut.......Det ligger rikedom i förbönens tjänst. Det ligger frihet och glädje. Vill du bli en glad och rik bönens människa ? Så se ut åt dig många att bedja för. Herren gav Job dubbelt igen mot vad han förut hade haft. Din egen rikedom skall fördubblas, den dag du lär dig att leva för andra.......

10 kommentarer:

 1. Det er så sant!Himmelen er bare en bønn borte!Det er godt å vite!Og forbønn er viktigere en vi aner!Gud samler bønnene i gull skåler!Det trøster jeg meg med da mine besteforeldre døde,som jeg visste var mine trofaste forbedere!
  Ha en fin dag!Så koselig du fant veien til meg!
  God klem fra Sol

  SvaraRadera
 2. Vår tro kan försätta berg, och våra böner bryter ned, starka fästen. Tusen tack för att du hälsade på, hos mig. Vägen till dig, gick genom min syster Marguerite. Vi få bedja för och med varandra Sol. En god klem till dig också, och Herrens välsignelser.

  SvaraRadera
 3. Ja bönens väg är helt framkommelig,den löser bojor,sätter själen fri!!!.......I dag var vi inbjudna till grannen.Hade en härlig bönestund,smorde med olja i Jesu namn!!! Nu har vi tro för FULL HÄLSA!!! AMEN!!!.......Hur är det med Majbritt??? Kramar!!!

  SvaraRadera
 4. Jag kom hem från jobbet, vid 16.30-tiden,Tommy hade fixat middagen. Vi åt och sedan bar det av till sjukhuset igen. Satt en stund hos Eva, bad för henne igen, Maj-Britt låg på våningen över, så det var bara att ta hissen upp. Jo, hon var pigg igen. Hon hade fått hjärtflimmer. Men hon trodde hon fick komma hem i morgon. (Ev.) Tack och lov. Och jag är så trött,så jag har fått "ögonflimmer" (GÄSP!!!) Börjar jobba kl.8.00 i morgon. Ja, allt gå till seger, enligt Jesu löften.PRISAT VARE HERREN NAMN! Nu ska jag bre mig en smörgås, sedan går jag och lägger mig. NATTI,NATTI KRAM!

  SvaraRadera
 5. HALLELUJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  INGENTING ER UMULIG FOR GUD!!!!!!!!!!!!

  Nå ønsker jeg dere alle ei velsigna god helg.
  I morgen reiser vi til Øslandet,og skal i bryllup på lørdag.Det blir kjempekoselig å se familie og gamle venner igjen.
  Fint om dere ber om at vi får fortalt om Jesus,for det er nesten ingen Kristne der.Må Herren legge sine ord i vår munn.AMEN!!!!!!!

  Gud velsigne dere alle kjære venner.AMEN!!!!!!!
  Hilsen Katthultarn.

  SvaraRadera
 6. Ja, amen Annika! Det är så viktigt att sträcka sig ut till andra i bön! Jag läste om en kvinna som inte hade tagit sig fram för förbön på ett möte. Hon ville just i det här mötet inte be någon om hjälp för att ta sig fram till första bänkraden där förbön pågick, för alla verkade vara djupt inne i bön och många hade sökt sig fram för egen förbön. Därför böjde hon sitt huvud där hon satt i rullstolen och gick i bön till Gud för de andra som hade sökt sig fram för förbön! Då hände undret att hon blev helad just där hon satt, bedjande för de andra! Hon kände en värme, värken försvann och hon fick ta emot sitt helande! Tack för att du påminde om detta, älskade vän! Guds välsignelse! Kram!

  SvaraRadera
 7. ÅH, Bröllop vilken högtid och glädje. Vi ska be för er, att ni får kraft att vittna om Jesus, och det STORA BRÖLLOP som Han har berett för oss. Var frimodiga, ty det har stor välsignelse med sig. Vi önskar de unga tu: Lycka till i nöd och lust. Kära kramar!!!

  SvaraRadera
 8. Myrra: Vad underbart. Jag tror, att vi måste bli mer uppmärksamma på vår omgivning som du säger. Just att se till andras behov, mer än sitt eget. Och gör man så, då fyller Jesus på vårt eget behov, utan att vi behöver be om det. För Han ger oss alltid, det vi behöver. Halleluja! Tack för din uppmuntrande kommentar. Kära kramar!!!

  SvaraRadera
 9. Mycket bra skrivet!! Ha en fantastisk helg!! Tony

  SvaraRadera
 10. Tack för kommentaren Tony. Tråkigt att du är anonym än. Ha en trevlig välsignad helg du med. Kram!

  SvaraRadera